Feladataink
Bemutatkozunk
Sajtószoba
Civil Fórum
Ügyfélszolgálat
Hírlevél
NEP-2008-4
BusiZsuzsa
#103 | 2008.05.14. szerda 07:49

Köszönöm. Így gondoltam én is. Akkor viszont szíveskedjenek a Leggyakrabban felmerülő kérdések 2. pontjára adott választ módosítani, hogy ezzel másnak se legyenek nehézségei.

Tisztelettel: Busi Zsuzsa

Gazdasági és Közlekedési Minisztérium
#102 | 2008.05.13. kedd 16:33

Tisztelt Busi Zsuzsa!

A mi értelmezésünkben azt jelenti, hogy az ingatant (lakást) nem perli senki és nem tartozik senkinek.(adóhatóság, önkormányzat, stb), a jelzálog nem akadály.

Előzmény: 101
BusiZsuzsa
#101 | 2008.05.06. kedd 17:05

Tisztelt Tanácsadó!

Köszönöm velős válaszát. Azt hiszem, nem értjük egymást. A kritériumot jól látom... de én az értelmezésben kértem segítséget. Mert az én értelmezésében pályázhatnak a jelzálogos házak is. A válasz azonban nemleges. Ezért kerestem rá, és kértem Öntől is állásfoglalást a per- és igénymentes kifejezés helyes értelmezéséről. 

További tisztelettel:

Busi Zsuzsa

#100 | 2008.05.06. kedd 15:16

Tisztelt Busi Zsuzsa!

A pályázati kiírásban szereplő kritériumok a mérvadók!

Előzmény: 96
#99 | 2008.04.30. szerda 21:54

Tisztelt V. Tamás!

Lehet pályázni arra is.

Előzmény: 95
#98 | 2008.04.30. szerda 21:53

Tisztelt Freddy!

Ez iparosított technológiának számít, így – ha nem egyedi pályázatról van szó – az ÖTM panelprogramjában kell pályázni.

Előzmény: 94
#97 | 2008.04.30. szerda 21:52

Tisztelt Peidlné!

Ha a hőszigetelés építési engedélye az egész házra szólt, akkor megkezdett beruházás. Ha nem, erre is lehet pályázni. A festés a befejező müvelet, így szerepelhet a pályázatban. Ablakcserével együttes pályázatra a NEP-4 a pályázat, erre kell be4adni a pályázatot. A postára adás után azonnal elkezdhető a beruházás, de arra felhívjuk a figyelmet, hogy a pályázat beadása nem jelent feltétlenül elfogadást is.

Előzmény: 93
BusiZsuzsa
#96 | 2008.04.30. szerda 13:02
Ezt  Önök írták a leggyakoribb kérdések menüpont alatt:
"2. Lehetséges-e a pályázat beadása, illetve hitel igénylése, ha a családi házat jelzálog terheli?

A pályázati útmutató 2. pontja tartalmazza, hogy a pályázatban nem vehet részt, aki olyan ingatlanon akarja a fejlesztést megvalósítani, ami nem per- és igénymentes. A válasz tehát: nem pályázhat."

Magyarország lakásállamányának nagyon nagy részét jelzálog terheli. Valóban nem pályázhatnak? 

Ezt  itt találtam:   http://www.itkht.hu/engine.aspx?page=showcontent&content=mp_hir_perteher

....
....

Nem minősülnek igénynek az ingatlan nyilvántartásba bejegyzett terhek, így például a jelzálogjog, az elidegenítési és terhelési tilalom, a szolgalmak és a haszonélvezeti jog."

Terjedelme miatt nem idézhetem az egészet, szíveskedjenek a hivatkozásban elolvasni.
Kérem, véleményezzék az itt  leírtakat. 
Tisztelettel: Busi Zsuzsa
ahetedik
#95 | 2008.04.23. szerda 19:40

Tisztelt tanácsadó!

1987-ben épült saját tulajdonú meglévő családi házunkat korszerűsítem ill. bővítem

építési engedéllyel és szocpol támogatással.A meglévő épületben is cserélek nyílászárókat és szigetelem , a fűtést modernizálom.Kérdésem, hogy kaphatom-e a támogatást ilyen esetben a régi házra vonatkozó ráfordításokra. Válaszát előre is köszönöm.

V. Tamás

Freddy
#94 | 2008.04.21. hétfő 21:36

Tisztelt Tanácsadó!

Érdeklődöm, hogy csúszózsalus technológiával épült toronyház tető-, homlokzat- és pincefödém szigetelésére  beadható-e a pályázat? (2004-ben a Széchenyi-terv ezeket az épületeket kizárta, mivel nem volt erre alkalmas technológia.)

Ugyanezen épületben a homlokzati nyílászáró (ablak-) csere mellett a lépcsőházba nyíló lakásbejárati ajtókra érvényesíthető-e a pályázat?

Köszönettel: Freddy

1055 Budapest, Honvéd u. 13-15.Tel.: 06-1-374-2700

ponte.hu Kft